FAQ

Hier vindt u de antwoorden op de vragen die bij PlanetPanel vaak gesteld worden. Als u een vraag heeft en u kunt het antwoord hier niet vinden neem dan contact met ons op via de contact pagina.

 • Zijn er kosten verbonden aan een lidmaatschap?

  Absoluut niet. PlanetPanel lidmaatschap is geheel gratis. Wij stellen uw deelname aan de onderzoeken en fora zeer op prijs.

 • Waar worden mijn persoonlijke gegevens voor gebruikt?

  Personen worden vaak geselecteerd om mee te doen aan een onderzoeken op basis van bepaalde kenmerken, zoals leeftijd, geslacht, enz. Aan de hand van deze informatie kunnen wij zorgen dat wij de juiste groep personen kunnen benaderen. Ook is het nodig om het onderzoek representatief uit te voeren; of in andere woorden, bepaalde groepen proportioneel worden uitgenodigd. Dit is zeer belangrijk voor het trekken van de juiste conclusies uit een onderzoek.

 • Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten?

  PlanetPanel doet onderzoek voor een groot aantal klanten. Bedrijven en overheidsinstellingen maken belangrijke beslissingen naar aanleiding van onze onderzoeksresultaten. Uw gegevens worden gecombineerd met dat van andere personen en worden alleen gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Uw mening en dat van de leden uit de 21 landen helpt bedrijven nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die op u als consument afgestemd zijn.

 • Hoe lang duurt het om een vragenlijst in te vullen?

  PlanetPanel draagt er zorg voor dat vragenlijst zo kort mogelijk zijn. Een gemiddelde vragenlijst bevat twintig vragen, wat u ongeveer 10 à 20 minuten kost om in te vullen. Het kan voorkomen dat vragenlijst langer zijn. De tijd die nodig is om een vragenlijst in te vullen wordt ook bepaald door uw Internet verbinding. Het kan voorkomen dat het dan wat langer duurt om een vragenlijst in te vullen. Duurt het te lang? Sluit dan de vragenlijst en probeer het later nog eens.

 • Welke onderwerpen worden er in de vragenlijst behandeld?

  PlanetPanel doet onderzoek naar een verscheidenheid van onderwerpen. Het kan voorkomen dat we uw mening vragen over producten, diensten, technologie, het internet, overheid, politiek, vrije tijd, sport, enz.

 • Hoe wordt een vragenlijst opgesteld?

  PlanetPanel maakt gebruik van vaste antwoord mogelijkheden die, wanneer deze gebruikt worden voor een vragenlijst, een accurate representatie geven van de meningen van de leden wereldwijd. PlanetPanel controleert alle vragenlijsten zorgvuldig en zorgt dat deze voldoen aan alle kwaliteitseisen. Het is bijvoorbeeld zeer belangrijk dat een vragenlijst duidelijk en niet te lang is.

 • Kan ik vragenlijsten invullen als ik geen toegang heb tot het internet?

  Het is essentieel dat u toegang heeft tot het internet wanneer u een vragenlijst wilt invullen. We doen uiteraard ons best om de tijd die benodigd is om een vragenlijst in te vullen zo kort mogelijk te houden.

 • Kan ik mij inschrijven met verschillende e-mailadressen?

  Elk panellid mag gebruik maken van één PlanetPanel inschrijving. PlanetPanel behoudt het recht om een inschrijving te verwijderen of niet langer prijzen uit te keren als geconstateerd wordt dat een panellid meerdere keren ingeschreven staat. Wel kunnen zich meerdere mensen uit een huishouden registreren, ieder panellid moet echter een eigen e-mailadres hebben om de uitnodigingen voor onderzoek te ontvangen.

 • Moet ik iets installeren om deel te nemen?

  Nee. Alles wat u nodig heeft zijn een e-mailadres en toegang tot het internet.

 • Wordt er getracht mij iets te verkopen via een vragenlijst?

  Absoluut niet. PlanetPanel is alleen voor onderzoeksdoeleinden gebouwd. Uw mening wordt gebruikt om producten en diensten die aangeboden worden door onze klanten te verbeteren. Deze website wordt niet gebruikt om producten of diensten te adverteren.

 • Hoe lang moet ik lid blijven als ik eenmaal sta ingeschreven?

  U kunt ieder moment stoppen. Zo gauw u lid bent, ontvangt u toegangsgegevens voor uw persoonlijke pagina. Daar kunt u uw gegevens wijzigen en u kunt u er ook uitschrijven. U bent nooit verplicht om mee te doen.

 • Als ik het invullen onderbreek, kan ik dan later verder gaan?

  U kunt een vragenlijst afmaken zolang een onderzoek "open" staat. Meestal is dit een paar dagen. Informatie hierover vindt u in de uitnodiging. Als u dus het invullen onderbreekt, kunt u later gewoon weer verder gaan, maar wacht niet te lang.